Pomáháme společně

Anička Šmídová (18 let)
je cílevědomou a snaživou studentkou druhého ročníku Obchodní akademie ve Veselí nad Moravou, kde studuje informační technologie. Je nadšená fotografka, má ráda hudbu, učí se anglicky a nadevše miluje požární sport. Je to nadšená hasička, kterou rodina podporuje celým svým srdcem. Měla tu smůlu, že se narodila s dětskou mozkovou obrnou ve formě spastické triparézy (tzn. má poruchu hybnosti obou dolních končetin a jedné horní). Nemoc způsobila opožděný pohybový vývoj, takže se poprvé postavila až ve třech letech a teprve po ortopedické operaci v šesti letech začala chodit s pomocí berliček na krátké vzdálenosti.
Rodina se velmi snaží zlepšovat její zdravotní stav a investuje nemalé peníze do speciálních ortéz, rehabilitací, hypoterapií, masáží a lázeňských pobytů. Na spoustě těchto činností se bohužel finančně nepodílí zdravotní pojišťovna, a tak je rodina odkázána sama na sebe.
Aničku čeká náročná operace kotníků a kolen, která ji zase posune v její šanci na alespoň pár samostatných kroků a přiblížení se normálnímu životu a svým vrstevníkům. Po této operaci bude následovat 6 – 8 týdnů v sádrách a obvazech a následně se vrátí k rehabilitacím a snaze vyhrát nad nemocí, která jí brání chodit. Chceme pomoci rodině a finančně přispět na speciální rehabilitační program KLIM THERAPY v lázních Klimkovice, který jí může výrazně pomoci k samostatnější chůzi. Tyto rehabilitace bohužel nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou, a aby mohla Anička na tento program nastoupit, tak potřebuje 118 000 korun.
Pomůžeme jí společně splnit sen o samostatné chůzi?? ????????